Grote ambitie. Compacte afmetingen. De Hanse 315

Uitgeroepen tot Europees jacht van het jaar 2016.
Zelf ervaren?

Hanse 315

vanaf €131769 (Consumentenadviesprijs)

Hanse biedt u de kans om uw stijl persoonlijk uit te drukken. Er zijn geen grenzen aan hoe creatief u kunt zijn.

Voor anker of in de haven volstaat één enkele handbeweging om het zwemplateau uit te schuiven en een ruime kuip te creëren met directe toegang tot het water.

Ervaar hoe zelfs uw hoogste eisen werkelijkheid worden in een compact, perfect en makkelijk te bedienen jacht.

Na uw avonturen aan land, zult u altijd willen terugkeren naar uw thuis op het water.

Lengte

9,62 m

Diepgang

1,85 m
1,35 m (shallow keel)

Breedte

3,35 m

Slaapplekken

2 – 4

Hanse 315 - Een perfect compact jacht

Indruk maken met de Hanse 315

Het zeiljacht Hanse 315 voldoet aan alle verwachtingen van haar toekomstige eigenaren. Het jacht is geschikt voor sportief zeilen, ontspannen op vakantie of om samen met familie en vrienden de tijd door te brengen.

Zeilen op het zeiljacht Hanse 315 is een ervaring waar iedereen in uw familie enthousiast van wordt. Breng uw kinderen de wonderen en ontspanning van de zeilsport bij op een zeiljacht die indruk maakt.
Kom en beleef een vakantie op het water, waarbij zwemmen, vissen of snel cruisen aan de wind allemaal mogelijk is.

Zeewaardig zeiljacht

Ervaar de rust van het water met uw partner of vrienden voor een dag, weekend of lange reis. De Hanse 315 is er klaar voor. Dankzij de ruime kuip, volledige controle vanaf de stuurstand en de zelfkerende fok worden alle manoeuvres gedaan met het grootste gemak.

Compact maar royaal

Het grote voordeel van het zeiljacht is dat er naast goede zeileigenschappen een riante leefruimte onderdeks wordt geboden. Zo is er in de achtercabine een royaal dwarsscheeps bed met een minimale lengte van 2.00 meter.

Samen of alleen aan het roer

Standaard is de diepgang 1.85 meter en behoort een korte kiel van 1.37 meter tot de mogelijkheden. Uiteraard is de Hanse 315 ook alleen te varen door de zelfkerende fok op een overloop en zijn alle vallen en schoten naar de stuurman/vrouw geleid.

Foto's exterieur Hanse 315
Foto's interieur Hanse 315
Hoogwaardig roestvrij staal en elegant teakhout

Uniek zeiljacht

Iedere Hanse 315 is uniek. U kunt het zeiljacht passen aan uw levensfase. De mogelijkheden zijn zoal: een open punt, dagzeiler of cruiser, stuurwiel of helmstok en meer opties en kleuren. Door de diversiteit in houtsoorten en vloeren kan de Hanse 315 echt tot een uniek en persoonlijk jacht worden samengesteld.

Het zeiljacht beschikt over een nieuwe romp en dek lay-out, ontworpen door Judel & Vrolijk design. De romp en het dek zijn vervaardigd uit vinylester hars, waardoor een stijver en lichter geheel is gevormd. Ook is het mogelijk om de kuip af te sluiten met een bad platform en is een dubbele stuurinrichting uitvoerbaar. Om te voldoen aan de toenemende vraag van dagzeilers is het zeiljacht voorzien van een helmstok en meer oppervlakte zeil ten opzichte van haar voorganger, de Hanse 325.

De Hanse 315 e-motion roer drive, de nieuwe revolutionaire manier van voort stuwen.

Hanse e-motion roer drive

De Hanse 315 e-motion roer aandrijving is ontwikkeld in samenwerking met onze partners van Jefa en Torqeedo. Het zeiljacht heeft een elektrische motor, die niet alleen de dieselmotor vervangt maar ook de volledige saildrive. De 4 kW elektromotor en de klapschroef zijn geïntegreerd in de roerkoning. Het voordeel van dit systeem is de sterk verbeterde wendbaarheid, emissievrij en vrijwel geruisloze voortstuwing.

De geïntegreerde motor in het roerblad stuwt in de respectievelijke richting van het roer. Met de grotere roer uitslag van in totaal 100 graden kan de Hanse 315 e-motion vanuit stilstand om haar eigen as draaien in zowel voor- als in achteruit. Bij het aanleggen en wegvaren parallel aan de steiger kan het jacht vanuit stilstand nauwkeurig worden gemanoeuvreerd en werkt het systeem bijzonder goed met sterke wind en in smalle havens.

Optimale, lange waterlijn

Hanse 315 “Randmeren uitvoering”

Vanwege het vaargebied is de keuze voor een zeiljacht soms beperkt. Hanse heeft met de 315 dit ondervangen door af werf te kunnen kiezen voor een korte kiel versie van 1.37 meter. Westyachting gaat een stap verder en biedt eigenaren met vaargebied randmeren de mogelijkheid om voor aangepast zeilplan te kiezen.

Tezamen met Selden en Elvstrom zijn de handen ineengeslagen en is een kortere Selden mast met een daarop aangepast zeilplan van Elvstrom ontworpen. Het mooie van deze oplossing is dat het niet uitmaakt of er gekozen wordt voor een helmstok, of de dubbele stuurwielen uitvoering. In combinatie met de ondiepe kiel van 1.37 meter is dit de perfecte “Randmeren” uitvoering.

Ruimte die zich steeds perfect aan uw behoeften aanpast.

Ruimte voor uw wensen

Kies uit twee indelingsvarianten voor de ruimte die het beste past bij uw individuele wensen en behoeften. De Hanse 315 biedt tot vier gezellige slaapplaatsen, een heerlijk zonnige salon met L-vormige pantry en een badkamer met een douche met veel daglicht.

Indeling

C1  Achterkajuit met deur, grote dubbele kooi en bergruimte aan stuurboord en apart hoofd met douche aan bakboord

B1
  Salon met L-kombuis, eethoek aan stuurboord en sofa aan bakboord

A1
  Voorkajuit met open tussenschot, dubbele kooi en bergruimte onder de kooi

Andere indelingswensen?

Download hieronder de brochure of neem direct contact op.

Indeling

C1  Achterkajuit met deur, grote dubbele kooi en bergruimte aan stuurboord en apart hoofd met douche aan bakboord

B1
  Salon met L-kombuis, eethoek aan stuurboord en sofa aan bakboord

A2
  Voorkajuit met deur, dubbele of enkele kooi met opklapbare zetel en bergruimte

Andere indelingswensen?

Download hieronder de brochure of neem direct contact op.

Specificaties Hanse 315

Lengte over alles 9.62 m
Hull length 9.10 m
LWL 8.70 m
Beam 3.35 m
Draft standard 1.85 m | option 1.37 m
Displacement approx. standard 4,700 kg
Ballast approx. 1.500 kg / 1.650 kg (ondiepe kiel)
Engine Volvo Penta 11,8 pk of zwaardere motor 18 pk
Fresh water approx. 230 liter
Fuel tank approx. 160 liter
Design judel / vrolijk & co