Hanse staat bekend om haar innovatieve kracht en durf voor vernieuwing. Onder het motto Breaking Rules. Setting Trends zijn veel nieuwe ontwikkelingen ontstaan welke het merk vandaag de dag zo uniek maken.

Vandaag presenteren wij u onze nieuwste innovatie:
De Hanse 315 e-motion roer drive, de nieuwe revolutionaire manier van voort stuwen.

De Hanse 315 e-motion roer aandrijving is ontwikkeld in samenwerking met onze partners van Jefa en Torqeedo en heeft een elektrische motor, die niet alleen de dieselmotor vervangt maar ook de volledige saildrive. De 4 kW elektromotor en de klapschroef zijn geïntegreerd in de roerkoning. Het voordeel van dit systeem is de sterk verbeterde wendbaarheid, emissievrij en vrijwel geruisloze voortstuwing. De geïntegreerde motor in het roerblad stuwt in de respectievelijke richting van het roer. Met de grotere roer uitslag van in totaal 100 graden kan de Hanse 315 e-motion vanuit stilstand om haar eigen as draaien in zowel voor- als in achteruit. Bij het aanleggen en wegvaren parallel aan de steiger kan het jacht vanuit stilstand nauwkeurig worden gemanoeuvreerd en werkt het systeem bijzonder goed met sterke wind en in smalle havens.

Meer voordelen van de nieuwe Hanse 315 e-motion roer aandrijving zijn:

  • 100 kg minder gewicht
  • Geen opening in de romp voor de saildrive, minder weerstand tijdens het varen
  • Geen geluid
  • Geen diesel geur
  • Weinig onderhoud (eenvoudig systeem, minder bewegende delen)

Het systeem bestaat uit twee tot vier lithium-ion batterijen, die het jacht op kalm water met 4,5 knoop tot 30 nautische mijlen voort kan stuwen. Bij lagere snelheden, wordt het bereik aanzienlijk vergroot. De maximumsnelheid van 6,1 knopen is niet veel minder dan bij de conventionele dieselmotor. Met de geïntegreerde quick-laders, is de nieuwe Hanse 315 e-motion roer aandrijving volledig opgeladen in slechts 3 uur en klaar voor het volgende emissievrije avontuur.

De nieuwe Hanse 315 e-motion roer aandrijving beleeft haar wereldpremière tijdens International Boat Show Hamburg. Wij heten u van harte welkom om bij deze première op het Hanse-stand in hal 6 aanwezig te zijn. Datum 30 oktober, tijd 02:00, stand C108.

Hoe werkt het in de praktijk? Bekijk hier de video.

Voor vragen of meer informatie kunt u zich wenden tot

Westyachting B.V.

Suderseleane 15

8711GX Workum

info@westyachting.nl

0515 540080