De nieuwe Hanse 675, de nieuwe standaard van luxe, stijl en verwennerij op het water

3 jul 2016

Het nieuwe vlaggenschip van de HanseYachts AG ligt opgetuigd en vaarklaar in de haven van Greifswald. Met het plaatsen van de 32 meter lange carbon mast is het luxe jacht Hanse 675 compleet. De Hanse 675 breekt met haar 21 meter niet alleen het record als het grootste schip ooit gebouwd door de HanseYachts AG, ze is ook het grootste Duitse jacht dat ooit gebouwd is in serieproductie.

Dr. Jens Gerhardt, CEO van HanseYachts AG licht toe: “Emotie en hightech, dit belichaamt onze nieuwe koningin van de zee. De Hanse ontwerpfilosofie voorzien van sensuele helderheid en moderne luxe en met een nog meer avant-garde interieur en exterieur voorzien van vloeiende lijnen, een mijlpaal in serie jachtbouw.”

Net als alle Hanse zeiljachten is de Hanse 675 is ontwikkeld door Judel / Vrolijk & co. Met heldere vormen, gladde oppervlakken en een clean en overzichtelijk dek lay-out brengt ze sportieve aspiraties. Het langgerekte teak voordek, evenals de strakke opbouw bieden plek om van de zon te genieten.

Panoramisch dak

“Het leven op zee impliceert licht, lucht, water en afstand. We hebben getracht dit te vertalen naar het interieur en zodoende een ruim en licht interieur te creëren” zegt Interieur Designer Jörg Heuser. Grote ramen in de romp en een lang panoramisch dak dat elektrisch te openen is dragen bij aan de elegante verschijning en zorgen ervoor dat er voldoende zonlicht het interieur binnen schijnt. De optionele hardtop met geïntegreerde speakers en verlichting biedt schaduw en kan worden geopend tijden het varen.

Van alle luxe voorzien

Het multimedia-pakket van de Hanse 675 imponeert ook. De kuip heeft drie 21-inch schermen, die gebruikt kunnen worden als kaartplotter of voor entertainment doeleinden. Verder wordt het interieur gekenmerkt door zachte rondingen en vloeiende overgangen van de verschillende stoffen, zoals handgemaakt leder dat verwerkt is op panelen van hout.

In de eigenaars hut, het middelpunt van het luxe jacht, is een op golven gebaseerd ontwerp toegepast om de beschikbare ruimte optimaal te gebruiken. Kunstzinnig gemonteerde interieur delen en dressoirs wekken de indruk van “in de lucht te zweven” De ruime woonkamer biedt een gezellige sfeer en nodigt gasten uit door haar unieke ontwerp. De kaartentafel is voorzien van een groot scherm en kan worden gebruikt als een comfortabel kantoor op zee waarbij de koffiebar weggewerkt is in een zijwand en dit ondersteunt de stijlvolle ambiance. Een wijnklimaatkast kan worden opgenomen in het interieur.

Ronde douches

In de verschillende badkamers vinden we ronde douches, welke niet alleen aantrekkelijk tonen, maar tegelijkertijd meer ruimte scheppen en zodoende meer comfort bieden. Verder heeft HanseYachts AG hoogwaardige materialen gecombineerd zoals roestvrij staal en houtfineer welke prachtig geaccentueerd worden binnen de architectuur. Een ander hoogtepunt in de badkamer is het gebruik van echt steen, wat voor het eerst in een Hanse is verwerkt.

Een extra feature is de unieke lay-out die de eigenaar en zijn gasten het hoogste niveau van privacy biedt. De bemanning heeft een aparte ingang aan de bakboordzijde van de kuip welke leidt naar zowel de keuken als naar de ruime crew cabin. Deze crew cabin biedt plaats voor maximaal drie opvarenden met een aangrenzende natte ruimte. De keuken en werkruimte zijn gescheiden van de woonkamer, zodat de gasten ongestoord kunnen ontspannen.