Hanse 460 is “Europees Jacht van het Jaar 2022”

22 jan 2022

Greifswald, 24 januari 2022: De Hanse 460 is door een internationale jury van deskundigen uitgeroepen tot “Europees Jacht van het Jaar 2022”. Omwille van Corona werd de prijsuitreiking ook dit jaar online gehouden, omdat de watersportbeurs Boot in Düsseldorf, waar de prijzen traditioneel tijdens het vlaggenschipgala worden uitgereikt, opnieuw moest worden afgelast.

In de categorie Family Cruiser zegevierde de Hanse 460 tegen gerenommeerde concurrenten zoals de Dufour 470 of de Oceanis 34, en kon zo aanspraak maken op de belangrijkste prijs ter wereld in de zeilbotenindustrie.

Naast de stem van de twaalfkoppige jury, bestaande uit de hoofdredacteuren van de grootste Europese zeilbladen, won de Hanse 460 ook duidelijk de lezersstem van het Duitse vakblad Yacht.

Jury stemt

Toby Hodges, Yachting World – Groot-Brittannië:De Hanse 460 overtuigt met aantrekkelijke esthetiek, biedt plezierig zeilen en het gevoel van een nog groter jacht.”

Pasi Nuutinen, Vene – Finland: “Oude Hanse-deugden zijn bewaard gebleven, plus een degelijke kwaliteit en waar voor je geld.”

Andreas Unger, Product Manager Hanse: “We zijn ongelooflijk trots dat we de Oscar van de zeilindustrie terug naar Greifswald hebben kunnen halen. Het hele team heeft met passie aan de boot gewerkt en gevochten voor dit succes. Onze beslissing om voor het eerst met de ontwerpers van Berret-Racoupeau te werken, is een schot in de roos gebleken. Dit succes, ook wat de verkoopcijfers betreft, is overweldigend.”

De Hanse 460 combineert een radicaal innovatief ontwerp met de traditionele Hanse waarden van Fast Cruising en Easy Sailing. De nieuw ontwikkelde hydrodynamische romp weet het evenwicht te bewaren tussen een smalle waterlijn, die een hoge rompsnelheid belooft, en een brede romp boven de waterlijn, die met behulp van kielvlakken in het voor- en achterschip de grootst mogelijke binnenruimte mogelijk maakt.

Het nieuwe dekontwerp met in totaal 14 te openen luiken en acht te openen ramen biedt een maximum aan daglicht en dwarsventilatie benedendeks.

De maximale zeiloppervlakte van 114 m² voor de wind en 234 m² voor de wind getuigen van het enorme prestatiepotentieel van de Hanse 460. De standaard boegspriet met geïntegreerde ankerarm dient als een geavanceerd bevestigingspunt voor voorzeil en gennaker en kan verder worden aangepast met een tweede voorstag voor genua of reacher.

48 indelingsvarianten geven de klant alle mogelijkheden om zijn Hanse 460 op maat te configureren.

Bezoek de Hanse 460 pagina om meer te ontdekken over deze show stopping 45 voet zeilboot.