The Sailing Way of Life

Waarom West Yachting

Uw passie voor watersport is de basis voor het bestaan van West Yachting. Met geweldige nieuwe jachten en kwalitatief uitstekende gebruikte jachten hebben we ons ontwikkeld tot toonaangevende specialist in de watersport sector. The Sailing Way of Life begint bij West Yachting en wij zijn er trots op u daarbij van dienst te kunnen zijn.

Wat maakt West Yachting onderscheidend?

  1. De persoonlijke aanpak en gedrevenheid van Klaas Mollema en Gert Sonsma die naast eigenaren ook zelf uw aanspreekpunt zijn;
  2. Focus op kwaliteit met zowel onze nieuwe jachten van Hanse als met kwalitatief uitstekende gebruikte jachten;
  3. Optimale bereikbaarheid met twee locaties in de Benelux en natuurlijk alle moderne communicatiemiddelen;
  4. Complete dienstverlening van aan- en verkoop, after sales, financiering, verzekering, onderhoud, stalling tot volledige custom aanpassingen van uw zeiljacht;
  5. Wij ruilen uw bestaande jacht in op zowel een nieuw of gebruikt jacht;
  6. Jarenlange ervaring en deskundigheid;
  7. En tot slot onze passie, enthousiasme en motivatie om u optimaal van dienst te zijn.

STERKE MERKEN

West Yachting is de exclusieve dealer en importeur van Hanse van de Hanse Group. Hanse heeft een volledige lijn van 10 moderne zeiljachten van 31 tot 67 voet. Jachten die zich kwalitatief hebben bewezen de afgelopen jaren door een focus op voortdurende doorontwikkeling. Hanse zet de trend met slimme, klantgerichte oplossingen. Vrijwel elk Hanse jacht is samen te stellen naar uw persoonlijke voorkeuren. Vaargebied, sportieve ambities en smaak- en stijlvoorkeuren zijn daarbij uitgangspunten. Hanse is de afgelopen jaren een van de leidende merken geworden in de Noord Europese markt voor plezier zeiljachten.

Profiel Gert Sonsma

Geboren en getogen in het watersport dorp in Langweer en altijd bij of op het water te vinden (dit tegen de wil van mijn moeder aangezien ze zich grootte zorgen maakten als we weer eens met een zelfgemaakt vlot van jerrycans van een boer het meer op gingen)

(1991-1999)

Tijdens studietijd een bijbaan bij Jachtwerf en botenverhuur Auke de Vries in Langweer (1999 -1991). In de winter schuren en lakken en in de zomer veel nieuwe mensen ontmoet tijdens de afgifte en instructie van de grote vloot aan huurvalken, motorbootjes en sloepjes.

(1999-2000)

Na afstuderen verhuist naar Den Haag waar ik in dienst kwam bij NIB Capital als Treasury Trainee. Na ongeveer twee jaren kwam ik erachter dat je de rest van je leven wil werken met plezier en genoegdoening. Alhoewel ik veel heb geleerd in zeer korte tijd heb ik uiteindelijk ontslag genomen om terug te verhuizen naar Friesland en in de watersport verder te gaan. 

(2000-2002)

Samen met schoonvader de faciliteiten een Jachthaven/verenigingshaven in Heerenveen gepacht. Dit was vooral een haven met motorjachten en mijn hart ligt bij zeiljachten. Toen in 2002 een vacature als makelaar zeiljachten in de krant stond ben ik daar volledig voor gegaan en aangenomen.

(2002-2005)

Jachtmakelaar bij Nautisch Kwartier Stavoren. Hier heb ik alle merken leren kennen en veel kennis en ervaring opgedaan. Ook in de mogelijkheid geweest om alle merken en veel types te zeilen wat bijgedragen heeft aan mijn huidige kennis.

 (2005-2013)

Bij nautisch Kwartier de kans gekregen om door te groeien naar verkoop nieuw. In eerste instantie Elan zeiljachten maar na een aantal maanden werd dit Beneteau Zeiljachten. We kregen de waardering van Beneteau door een aantal keer dealer of te year te mogen zijn en persoonlijk heb ik goede herinneringen aan de sales challenge tijdens bijvoorbeeld boot Düsseldorf. Zo heb ik een reis naar Venetië gewonnen vanwege verkoop van de meeste (meters/voeten) zeiljacht en heb ik met vrienden een week in Turkije mogen rondvaren op een 40 voet Beneteau.

(2013-heden)

Samen met Klaas Westyachting overgenomen.

Gert Sonsma   

Profiel Klaas Mollema

Mijn watersport verleden is begonnen in 1998 bij Watersport Centrum Sneek als allround medewerker in de verkoop van o.a. Pedro motorboten, het behandelen van onderwaterschepen en poetsen van motorboten en tevens gestart aan de opleiding Jachtmakelaar. In 2000 ben ik overgestapt naar Blei & Hetterschijt Jachtmakelaars te Zwartsluis en daar gestart als junior Jachtmakelaar en inmiddels de vereiste papieren als Jachtmakelaar behaald en officieel als EMCI Registed Yachtbroker gecertificeerd. Na 2 jaar is de vestiging in Zwartsluis overgegaan naar Medemblik waar gestart is met het importeur schap van het merk Hanse zeiljachten. Hanse zeiljachten heeft sindsdien enorme stappen gemaakt en is uitgegroeid tot een van de modernste werven van Europa. Gedurende deze tijd heb ik mij beziggehouden met het makelen van jachten en de verkoop van nieuwe Hanse zeiljachten.

In 2008 is het Hanse zeiljachten importeur schap overgegaan op Hanse West aan de Suderseleane 15 in Workum en ben ik meeverhuisd van Medemblik naar Workum. Niet veel later is de naam Hanse West overgezet naar West Yachting BV en 5 jaar later hebben Gert Sonsma en ik de kans van Sophia, Alois en Dirk gekregen om het dealer schap voor de Benelux over te nemen, een schitterende kans maar een hele stap en een zeer drukke tijd. Ondernemer en tegelijk verkoper zijn vergt toch een andere discipline en plan van aanpak.
Nu, alweer 5 jaar onderweg en ondertussen ook dealer geworden van Privilege Catamarans, een verkoopkantoor in Nieuwpoort BE opgezet, en sinds een jaar onze intrek ingenomen in een schitterende locatie aan de Suderseleane 19 te Workum pal gelegen aan het water met eigen ligplaatsen en verkoopsteiger. Waardoor we u als klant nog optimaler kunnen bedienen en zien we de toekomst, op deze nieuwe locatie, vol vertrouwen tegemoet.

Klaas Mollema